Υπάρχουν πάρα πολλά sites αξιολόγησης ξενοδοχείων, με αρκετούς συνδυασμούς φίλτρων αναζήτησης. Εκτός από την κλασική βαθμολογία και τα γενικά σχόλια των επισκεπτών, τα περισσότερα σου δίνουν τη  δυνατότητα πιο σύνθετων αναζητήσεων.

Έτσι, μπορείς να διαβάσεις μόνο τα σχόλια όσων επισκεπτών ταιριάζουν στο δικό σου προφίλ, εκείνων που αναζητούν στις διακοπές ή το επαγγελματικό τους ταξίδι τα ίδια πράγματα με σένα και θέτουν αντίστοιχες προτεραιότητες στην αξιολόγηση και τελικά την επιλογή ενός ξενοδοχείου.

Υπάρχει και η νέα εφαρμογή Hotel WiFi Test για το iOS, όπου η κατάταξη των ξενοδοχείων γίνεται με βάση την ταχύτητα της ασύρματης σύνδεσης στο Internet. Κάτι το οποίο τελευταία τείνει να εξελιχθεί σε κρίσιμο παράγοντα επιλογής και ειδικά από όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Είναι εκείνοι που πιθανότερα θα συμβιβαστούν μ' ένα κάπως μικρότερο δωμάτιο, αλλά θα δυσκολευτούν αν το WiFi του ξενοδοχείου είναι αργό.

Με την εφαρμογή Hotel WiFi Test μέσω της iOS συσκευής σου μπορείς λοιπόν να αναζητήσεις ξενοδοχεία, (υπάρχουν ήδη πολλά και από την Ελλάδα) και να δεις τον μέσο όρο της ταχύτητας του WiFi. Παράλληλα, αν βρίσκεσαι ήδη σε κάποιο ξενοδοχείο, μπορείς να συμμετέχεις κάνοντας τη δική σου μέτρηση. Το crowdsourcing μοντέλο της εφαρμογής εξασφαλίζει την καλύτερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων, με τη μεγαλύτερη συνεισφορά μετρήσεων.

Το θέμα αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, όταν πρόκειται να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, όπου ίσως δεν θες να έχεις (λόγω υψηλών χρεώσεων) ενεργοποιημένη την περιαγωγή δεδομένων στο iPhone και η διαδικτυακή επικοινωνία σου με τον υπόλοιπο κόσμο να βασίζεται στο WiFi του ξενοδοχείου –ειδικά στις IP κλήσεις, όπως μέσω του FaceTime, η ανταπόκριση του δικτύου κάνει τη διαφορά. 

Έτσι, την επόμενη φορά και προτού φτιάξεις βαλίτσα μπορείς να μάθεις αν το ξενοδοχείο που σου πρότειναν από το ταξιδιωτικό πρακτορείο ως ευκαιρία, βρήκες μόνος σου ψάχνοντας μέσω Internet ή απλά έχεις βάλει από καιρό στο μάτι, εκτός όλων των άλλων, σου επιτρέπει να (παρα)μείνεις αξιοπρεπώς online.