Το Find My iPhone (ή Εύρεση iPhone) είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη, απλή στην ενεργοποίηση και χρήση υπηρεσία που σου επιτρέπει να εντοπίσεις και να διαχειριστείς από μακριά την Apple συσκευή σου και το περιεχόμενο της, στην περίπτωση που τη χάσεις ή κλαπεί.

Υπάρχει βέβαια και το ανέφελο σενάριο, να έχεις ξεχάσει κάπου μέσα στο σπίτι το iPhone, το iPad, το iPod touch, το Apple Watch ή το MacBook σου και να θέλεις να το βρεις στη στιγμή. Σημείωσε, ότι η υπηρεσία λειτουργεί και για τους υπολογιστές Mac.

Για να ενεργοποιήσεις το Find My iPhone στην iOS συσκευή σου αρκούν μόλις τρία βήματα: Από τις Ρυθμίσεις, πηγαίνεις στο iCloud και απλά κάνεις την αντίστοιχη επιλογή. Αμέσως η λειτουργία εύρεσης ενεργοποιείται και στο Apple Watch που τυχόν έχεις συνδεδεμένο με τη συγκεκριμένη συσκευή. Κατά την ενεργοποίηση πιθανότατα θα σου ζητηθεί το Apple ID σου και ο κωδικός πρόσβασης.

Αντίστοιχα, στον Mac ξεκίνα από το κεντρικό μενού επιλογών (στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης, με το μηλαράκι), επέλεξε Ρυθμίσεις Συστήματος και κάνε κλικ στο εικονίδιο του iCloud. Στο τέλος του σχετικού μενού ενεργοποιείς την επιλογή Find My iPhone.

Από τη στιγμή που έχεις ενεργή την Εύρεση iPhone σε κάθε Apple συσκευή σου, τότε μπορείς να την εντοπίσεις και να τη διαχειριστείς από μακριά, είτε μέσω της ομώνυμης iOS εφαρμογής, είτε από το iCloud.com. Έτσι, μπορείς να δεις στον χάρτη που ακριβώς βρίσκεται κάθε συσκευή (εφόσον είναι ενεργοποιημένη ή μόλις ενεργοποιηθεί), να την κάνεις να αναπαράγει έναν χαρακτηριστικό ήχο για να την εντοπίσεις, να διαγράψεις όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα και να την κλειδώσεις, στην απευκταία περίπτωση που έχει κλαπεί.

Φυσικά, για να συνδεθείς στην εφαρμογή Find My iPhone ή το iCloud.com και να διαχειριστείς της Apple συσκευές σου απαιτείται το Apple ID και ο αντίστοιχος κωδικός πρόσβασης.