Πριν ακόμα καλά-καλά οι selfies γίνουν μόδα, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μέχρι και του Μπάρακ Ομπάμα - ο οποίος πριν από λίγο καιρό δημοσίευσε στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Instagram αυτοπορτρέτο με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν μέσα στην προεδρική λιμουζίνα - στο iOS είχε ενσωματωθεί το Photo Booth, ήδη γνωστό από το OS X των Mac. 

Πρόκειται για την εφαρμογή που σου επιτρέπει να διαλέξεις μεταξύ οκτώ διαφορετικών οπτικών εφέ (ή να αφήσεις αναλλοίωτη την εικόνα) και να τραβήξεις τη φωτογραφία, επιλέγοντας μια από τις δυο κάμερες του iPad, καθώς βλέπεις σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη το συνήθως διασκεδαστικό αποτέλεσμα της «εικαστικής παρέμβασης».

Στη συνέχεια έχεις τη δυνατότητα να μοιραστείς τα καρέ με τους φίλους μέσω email, με απευθείας μήνυμα στο iMessage, να τα ανεβάσεις στο iCloud ή να τα δημοσιεύσεις στα social media, όπως το Twitter και το Facebook.

Τα διάφορα εφέ που σου δίνονται θα απογειώσουν τη δημιουργικότητά σου, αρκεί να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να μην φοβηθείς να τσαλακώσεις λίγο την εικόνα σου.

Εκκινώντας το Photo Booth, στην οθόνη του iPad εμφανίζονται εννέα κάδρα (8+1 χωρίς αλλοιώσεις). Στο καθένα βλέπεις άμεσα το αποτέλεσμα του αντίστοιχου εφέ, πάνω στην εικόνα από την κάμερα της εμπρός όψης. Δεν έχεις παρά να επιλέξεις αυτό που θέλεις, οπότε στην οθόνη εμφανίζεται το πλήρες κάδρο. Πλέον και αφού παίξεις με τη γωνία λήψης (έχει και αυτό τη σημασία του), μπορείς να τραβήξεις τη φωτογραφία πατώντας το στρογγυλό εικονίδιο στο κέντρο, να αντιστρέψεις τη λήψη επιλέγοντας την οπίσθια κάμερα, με το σχετικό εικονίδιο κάτω δεξιά ή να επιστρέψεις στο μενού απεικόνισης και επιλογής όλων των εφέ, μέσω το εικονιδίου με τους τρεις εφαπτόμενους κύκλους, κάτω και αριστερά.

Αν κάνεις λήψη μίας ή περισσότερων φωτογραφιών, τα καρέ εμφανίζονται διαδοχικά κάτω από το παράθυρο προεπισκόπησης της λήψης. Επιλέγοντας αυτό που θες μπορείς να το διαγράψεις ή να το μοιραστείς, σκορπώντας χαμόγελα στους φίλους σου.