Τα πάντα στο iOS έχουν σχεδιαστεί ώστε να γίνονται εύκολα. Ένα από αυτά είναι και η «µετάβαση» στο iPhone, το iPod touch ή το iPad από µία Android συσκευή. Το µόνο που θα χρειαστεί είναι να εγκαταστήσεις µία εφαρµογή της Apple και να ακολουθήσεις ορισµένα απλά βήµατα ώστε όλα σου τα προσωπικά δεδοµένα να µεταφερθούν αυτόµατα και µε ασφάλεια στη νέα σου iOS συσκευή.

Προτού λοιπόν εγκαταλείψεις για πάντα το Android, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις αυτή την απλή διαδικασία ώστε οι επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου, τα µηνύµατά και τα emails, οι φωτογραφίες και τα βίντεό σου, τα bookmarks των αγαπηµένων σου ιστοσελίδων, καθώς ακόµη και όλες οι (δωρεάν) εφαρµογές που χρησιµοποιούσες να σε «ακολουθήσουν». Καλώς ήλθες λοιπόν στο iOS! 

Τι θα χρειαστείς
Μη σε «τροµάζει» η µετάβαση από το Android στο iOS, αφού πρόκειται για µία απλή διαδικασία την οποία µπορείς εύκολα να διεκπεραιώσεις ακόµη και αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις. Δε θα χρειαστείς τίποτα περισσότερο, από αυτά που ήδη έχεις: Μια συσκευή µε Android 4.0 ή νεότερο και µία συσκευή µε iOS 9 ή νεότερο (iPhone 5 ή νεότερο, iPad 4ης γενιάς ή νεότερο, iPad mini 2ης γενιάς ή νεότερο ή iPod touch 6ης γενιάς). Τα δεδοµένα σου θα µεταφερθούν από το Android στο iOS ασύρµατα και µε απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να χρειαστεί να µπερδευτείς µε καλώδια ή πολύπλοκες ρυθµίσεις. 

Εφαρµογή Move to iOS
Αν και σίγουρα ανυποµονείς να «παίξεις» µε το νέο σου iPhone, iPad ή iPod touch, δε θα πρέπει να βιάζεσαι. Θα χρειαστεί πρώτα να εγκαταστήσεις µία εφαρµογή της Apple στην Android συσκευή σου, η οποία θα αναλάβει να πραγµατοποιήσει αυτόµατα τη µεταφορά των δεδοµένων. Για να την «κατεβάσεις» θα πρέπει να επισκεφθείς το Google Play και να ψάξεις για την εφαρµογή Move to iOS . Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάστασή της και πριν ακόµη την εκτελέσεις, επιβεβαίωσε ότι έχεις ενεργοποιηµένο το Wi-Fi, αφού αυτό είναι απαραίτητο για την ασύρµατη µεταφορά των προσωπικών σου στοιχείων από το Android στο iOS. 

Προετοίµασε την iOS συσκευή σου
Την πρώτη φορά που θα ενεργοποιήσεις την iOS συσκευή σου θα εµφανιστεί στην οθόνη της ένας χαιρετισµός σε πολλές γλώσσες (µεταξύ των οποίων και το «Γεια σου» στα Ελληνικά). Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει η διαδικασία διαµόρφωσης της νέας συσκευής, την οποία και θα πρέπει να ακολουθήσεις εξ’ αρχής ώστε να είναι εφικτή η µεταφορά των δεδοµένων σε αυτήν από το Android. Σύρε λοιπόν το δάχτυλό σου από τα αριστερά προς τα δεξιά, επίλεξε την χώρα και τη γλώσσα σου (π.χ. Ελλάδα) και κάνε ότι άλλο είναι απαραίτητο έως ότου φθάσεις στο βήµα που έχει τίτλο «Εφαρµογές και δεδοµένα». Εκεί θα βρεις και την επιλογή «Μετακίνηση δεδοµένων από Android». Άγγιξε την άφοβα και διάβασε τις πληροφορίες που θα εµφανιστούν στην οθόνη. Πριν επιλέξεις «Συνέχεια» όµως θα χρειαστεί για τελευταία φορά να «επιστρέψεις» στην Android συσκευή σου για το τελευταίο και σηµαντικότερο βήµα.

Αυτό ήταν! Μπορείς να ξεκινήσεις να απολαµβάνεις την iOS συσκευή σου, µε όλα τα πολύτιµα δεδοµένα σου. Το µόνο που µένει είναι να επισκεφθείς το App Store, ώστε να κατεβάσεις όλες εκείνες τις εφαρµογές που είχες συνηθίσει να χρησιµοποιείς στο Android, καθώς ακόµη και πολλές άλλες που είναι βέβαιο ότι θα σε συναρπάσουν! Και πάλι, καλώς ήλθες στο iOS!