Η εφαρμογή Health, που έρχεται με τη νέα πολυαναμενόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, συγκεντρώνει και συνδυάζει τα δεδομένα από άλλες εφαρμογές υγείας και σωματικής άσκησης, παρέχοντας σου τη δυνατότητα να τα παρακολουθείς συγκεντρωμένα, χωρίς να χρειάζεται παρά ένα άγγιγμα στην οθόνη της συσκευής. Ετσι μπορείς να έχεις μια γενική εικό3να της κατάστασής σου ανά πάσα στιγμή, καθώς διαφορετικές εφαρμογές μπορούν πλέον να «μιλάνε» μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας στοιχεία από την καθημερινή σου δραστηριότητα.

Επίσης, μέσω της εφαρμογής Health, μπορείς να δημιουργήσεις μια προσωπική κάρτα εκτάκτου ανάγκης, με σημαντικές πληροφορίες γύρω από το ιατρικό σου ιστορικό: Από την ομάδα αίματος και πιθανές αλλεργίες, μέχρι παθήσεις και τυχόν τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές, όλα συγκεντρωμένα και άμεσα προσβάσιμα ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος της συσκευής.

Ακόμα, μπορείς να επιλέξεις αν και ποια από τα ιατρικά σου δεδομένα μπορούν να μοιράζονται, για παράδειγμα με τον προσωπικό σου γιατρό. Έτσι, τα στοιχεία από κάποια εφαρμογή μέτρησης της αρτηριακής πίεσης μπορούν να αποστέλλονται άμεσα σε εκείνον.