Η νέα λειτουργία Split View του OS X El Capitan, δηλαδή το χώρισμα της οθόνης του Mac σε δυο περιοχές και η παράλληλη χρήση ισάριθμων εφαρμογών, όσο και αν φαίνεται κάτι απλό, θα απογειώσει την παραγωγικότητά σου. Χωρίς πια να χρειάζεται να αυξομειώνεις το μέγεθος των παραθύρων δυο εφαρμογών, προκειμένου να εργάζεσαι παράλληλα, μπορεί με λίγα κλικ να τις έχεις εκεί, παράλληλα ορατές και δίπλα-δίπλα, με την ευκολία που μόνο το OS X σου προσφέρει.

Πώς γίνεται; Κράτησε πατημένη την πράσινη κουκίδα στην πάνω αριστερή γωνία του παραθύρου μιας εφαρμογής. Καθώς το κρατάς πατημένο, το παράθυρο συρρικνώνεται ελαφρώς και αν το αφήσεις παίρνει τη θέση στο αριστερό μισό της οθόνης. Μετά, αρκεί να επιλέξεις το παράθυρο κάποιας άλλης εφαρμογής και αυτή έρχεται ακριβώς δίπλα. Έτσι, μπορείς να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο και πιο παραγωγικό τρόπο το πλήρες μέγεθος της οθόνης του Mac σου, αποφεύγοντας το συνεχές πήγαινε-έλα μεταξύ εφαρμογών.

Αν κάποια εφαρμογή χρειάζεται περισσότερο χώρο για να λειτουργήσει σε Split View, θα δεις μια ειδοποίηση ότι δεν είναι διαθέσιμη σε πλήρη οθόνη. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς ίσως να αυξήσεις την ανάλυση προβολής της οθόνης σου, προκειμένου να δώσεις στις εφαρμογές περισσότερο χώρο.

Σημείωσε ότι κάποιες εφαρμογές δεν υποστηρίζουν τη λειτουργία Split View. Σε αυτή την περίπτωση το πράσινο εικονίδιο περιέχει ένα συν (+), από το οποίο απλά μεγιστοποιείται το παράθυρο προβολής. Επίσης, στις Προτιμήσεις συστήματος και το μενού Mission Control θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η σχετική επιλογή.

Όταν θελήσεις να βγεις από τη λειτουργία παράλληλης προβολής δυο εφαρμογών, πάτα απλά escape (esc) και όλα τα ενεργά παράθυρα επιστρέφουν στην προηγούμενη διάταξη.