Συμβαίνει τις περισσότερες φορές, να μην θέλεις να αποχωριστείς καμία από τις Apple συσκευές σου, ούτε όταν θεωρητικά έχουν παλιώσει. Δεν είναι μόνο ότι παραμένουν λειτουργικές ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Είναι η διαχρονικότητα του design, η αξεπέραστη αισθητική, η λογική της συνέχειας και βέβαια η αίσθηση ότι αποτελούν σημαντικό κομμάτι της εξέλιξης του ψηφιακού κόσμου.

Έτσι, κάποια από τα δημιουργήματα της Apple αποκτούν και συλλεκτική αξία. Συχνά κάνουν τον γύρο του κόσμου ειδήσεις ακόμα και για δημοπρασίες υπολογιστών και άλλων συσκευών της έναντι υψηλών τιμημάτων, αφού όπως φαίνεται δεν είναι λίγοι εκείνοι που κυνηγάνε μανιωδώς κάποια vintage κομμάτια. Γιατί είναι γεγονός και πράγματι συμβαίνει ότι ένας Mac μιας άλλης δεκαετίας, ένα από τα πρώτα iPod ή iPhone, κομμάτια από το παρελθόν που μοιάζουν σαν να έχουν έρθει από το μέλλον, δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, σκέφτηκαν κάποιοι συλλέκτες στην Πράγα και δημιούργησαν ένα μουσείο αφιερωμένο στην Apple. Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή του είδους και σίγουρα, κρίνοντας από τις φωτογραφίες, πολύ καλά ενημερωμένη. Στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο βιομηχανικό κτίριο και ήδη, λίγες εβδομάδες αφού άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό, συγκεντρώνει πλήθη κόσμου.

Εκτός από πολλές σειρές συσκευών της Apple και πραγματικά σπάνια μοντέλα των δεκαετιών του ΄70 και του ’80, εκτίθενται και άλλα αντικείμενα σχετικά με την ιστορία της εταιρείας, όπως και κάποια αναφορικά με τον Steve Jobs.