Οι µικροσκοπικές του διαστάσεις δεν προδίδουν τα προηγµένα τεχνικά χαρακτηριστικά που «κρύβονται» στο εσωτερικό του. Γιατί τα φαινόµενα απατούν και πρόκειται για έναν ολοκληρωµένο υπολογιστή σε µία ασυνήθιστα mini «συσκευασία». Και το σηµαντικότερο; Είναι ικανό να σου προσφέρει την ολοκληρωµένη εµπειρία του Mac στο χαµηλότερο δυνατό κόστος!

Το µόνο που θα χρειαστείς είναι µία οθόνη, ένα πληκτρολόγιο και ένα mouse ή το Apple Magic Trackpad. Όλα τα άλλα θα τα αναλάβει ο νέος Mac mini, πάντοτε µε τη βοήθεια του OS X Yosemite και των µοναδικών εφαρµογών που το «συνοδεύουν»!

Το ίδιο µικρό και ακόµη πιο προσιτό!

Ο Mac mini ανανεώθηκε αποκτώντας πολλές νέες δυνατότητες αλλά και βελτιωµένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πλέον, θα το βρεις στα καταστήµατα µε επεξεργαστές 4ης γενιάς Intel Core, ενσωµατωµένο σύστηµα γραφικών που είναι έως και 90% ταχύτερο, Wi-Fi 802.11ac και δύο θύρες Thunderbolt 2 για «απεριόριστη» επεκτασιµότητα. Ο νέος Mac mini συνεχίζει να αποτελεί τον οικονοµικότερο υπολογιστή της Apple. Και καθώς η τιµή του βασικού µοντέλου µειώθηκε αισθητά, τώρα µπορείς να τον κάνεις δικό σου µε ακόµη λιγότερα χρήµατα, ώστε να απολαύσεις την ολοκληρωµένη και απολαυστική εµπειρία που µόνο ένας Mac µπορεί να προσφέρει!

Ό,τι χρειάζεσαι σε µία µικρή συσκευασία!

Με επεξεργαστές Intel Core τέταρτης γενιάς ο νέος Mac mini µπορεί να τα «βάλει» ακόµη και µε υπολογιστές πολύ µεγαλύτερου µεγέθους. Εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις την ταχύτητα που θέλεις να «τρέχει» το δικό σου Mac mini: το βασικό µοντέλο έχει επεξεργαστή χρονισµένο στα 1,4GHz. Όταν χρειαστεί να το «ζορίσεις» µε απαιτητικές εφαρµογές, τότε η τεχνολογία Turbo Boost 2.0 θα αυξήσει σταδιακά την ταχύτητά του έως τα 2,7GHz ώστε να µην αντιµετωπίσεις δυσκολίες. Αν αυτό δε σου αρκεί µπορείς να επιλέξεις τον Mac mini µε Core i5 επεξεργαστή στα 2,6 ή τα 2,8GHz ή ακόµη και να προτιµήσεις τον πανίσχυρο Core i7 στα 3GHz και Turbo Boost έως 3,5GHz. Σε κάθε περίπτωση θα έχεις πάντοτε στη διάθεσή σου αρκετή µνήµη RAM (4GB ή 8GB και προαιρετική επιλογή για 16GB). Τα γραφικά θα τα αναλάβει το ενσωµατωµένο υποσύστηµα γραφικών Intel HD Graphics 5000 ή Intel Iris Graphics, που µπορεί να προσφέρει έως και 90% καλύτερες επιδόσεις από εκείνες του Mac mini της προηγούµενης γενιάς και έτσι θα µπορείς να δεις και να επεξεργαστείς τα βίντεο και τις φωτογραφίες σου ή ακόµη και να παίξεις παιχνίδια χωρίς «κολλήµατα». Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο αυτός ξεκινάει από έναν σκληρό δίσκο των 500GB και µπορεί να φθάσει έως το 1TB flash storage (SSD) - ενώ υπάρχει και επιλογή για Fusion Drive. Ο Mac mini «κρύβει» µέσα του όλη την απαιτούµενη ισχύ που χρειάζεσαι για να κάνεις οτιδήποτε!

Τόσο µικρό και όµως τόσο Mac!

Κατασκευασµένο από ένα ενιαίο κοµµάτι αλουµινίου, ο Mac mini θα σε εντυπωσιάσει από την πρώτη στιγµή που θα το αντικρίσεις. Η προσεγµένη αισθητική του, το µοναδικό design του, αλλά και οι µεταλλικές του επιφάνειες θα σε προετοιµάσουν για µία εµπειρία αδιαµφισβήτητα ταυτισµένη µε τον Mac! Οι µικροσκοπικές του διαστάσεις το καθιστούν ιδανικό για οποιαδήποτε χρήση, ακόµη και σε «περιορισµένους» χώρους: θα µπει µε άνεση κάτω από κάθε οθόνη που έχεις στο γραφείο σου, ενώ δε θα δυσκολευθείς να το τοποθετήσεις ακόµη και δίπλα στην τηλεόραση που βρίσκεται στο σαλόνι σου. Το πως και το που θα το χρησιµοποιήσεις άλλωστε, είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και µόνο εσένα! Μη σε παραξενέψει όµως αν το τετράγωνο κουτάκι του Mac mini περάσει απαρατήρητο - οι διαστάσεις του είναι µόλις 7,7x7,7x3,6 εκατοστά! Και αν αλλάξεις γνώµη και θέλεις να το µεταφέρεις από το ένα δωµάτιο στο άλλο, δε θα δυσκολευθείς: ζυγίζει µόλις 1,2 κιλά.

Πολλές θύρες. Αµέτρητες επιλογές!

Καµία λεπτοµέρεια δεν είναι ασήµαντη! Στο εσωτερικό του Mac mini βρίσκεται ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του, συµπεριλαµβανοµένου και του τροφοδοτικού. Το µόνο που θα χρειαστεί, λοιπόν, είναι να το συνδέσεις στην πρίζα και αυτό θα λειτουργήσει, αρκεί φυσικά να έχεις βρει το πληκτρολόγιο και το mouse που σε βολεύει. Όσο για την οθόνη, µην ανησυχείς, αφού το Mac mini µπορεί να συνδεθεί απευθείας και µε την τηλεόραση που βρίσκεται στο σαλόνι σου, µέσω της HDMI θύρας του. Δίπλα της βρίσκονται και πολλές άλλες: τέσσερις USB 3, Gigabit Ethernet, είσοδος και έξοδος ήχου, αλλά και υποδοχή για κάρτες µνήµης SDXC. Υπάρχουν τέλος και δύο θύρες Thunderbolt 2.0 που επιτρέπουν τη µεταφορά δεδοµένων σε ταχύτητες που φθάνουν τα 20 Gbps -4 φορές ταχύτερες από το USB 3- ώστε να µπορέσεις να επεκτείνεις απροβληµάτιστα το «mini» σου. Φυσικά, υποστηρίζονται οι τεχνολογίες Wi-Fi 802.11ac και Bluetooth και κατά συνέπεια έχεις στη διάθεσή σου και όλες τις απαραίτητες ασύρµατες επιλογές.

Μικρή κατανάλωση

Ο Mac mini δε σπαταλάει άσκοπα ενέργεια και αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο σηµαντικά προτερήµατά του. Ακόµη και αν ο νέος Mac mini είναι πολύ πιο γρήγορος από τον προηγούµενο, καταναλώνει λιγότερο από 6 watt ενέργειας σε κατάσταση αναµονής (idle), γεγονός το οποίο φυσικά εξασφαλίζεται και µε τα χαρακτηριστικά εξοικονόµησης ενέργειας του OS X. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο ο Mac mini ήταν και συνεχίζει να είναι ο desktop υπολογιστής µε την καλύτερη ενεργειακή απόδοση στον πλανήτη!

Πανίσχυρο λειτουργικό

Το OS X είναι το λειτουργικό σύστηµα που δίνει «πνοή» σε κάθε Mac. Βασισµένο στα γερά θεµέλια του UNIX, είναι σχεδιασµένο ώστε να εκµεταλλεύεται στο έπακρο όλες τις δυνατότητες του hardware, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολο στη χρήση, φιλικό και… πανέµορφο! Στο λειτουργικό της Apple περιλαµβάνονται πολλές εφαρµογές που θα χρησιµοποιείς καθηµερινά και θα «αγαπήσεις». Καθώς µάλιστα το OS X Yosemite συνεργάζεται άριστα µε το iOS, θα ανακαλύψεις νέους τρόπους για να αξιοποιήσεις κάθε συσκευή σου: θα µπορέσεις για παράδειγµα να στείλεις SMS ή ακόµη και να πραγµατοποιήσεις κλήσεις απευθείας από τον Mac mini, συνδέοντας το µε το iPhone σου!