Η Apple κυκλοφόρησε χθες την έκδοση 11.2.2 του iOS και την έκδοση 10.13.2 του macOS High Sierra, διορθώνοντας το ζήτημα ασφαλείας Spectre.

Ο πυλώνας της ασφάλειας είναι πάντα κομβικής σημασίας σε καθετί που σχεδιάζει και υλοποιεί η Apple, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει να παρέχει στο χρήστη διάφορους τρόπους και μέτρα ώστε να προστατεύονται οι συσκευές της από «επιθέσεις» κακόβουλου λογισμικού. Οι ενημερώσεις των λειτουργικών της συστημάτων, οι οποίες γίνονται  περιοδικά, φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των συσκευών της αλλά και τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας χρήσης.

Οι τελευταίες ενημερώσεις περιλαμβάνουν επιδιορθώσεις που αφορούν στα ζητήματα Meltdown και Spectre, τα οποία ήρθαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, τα ζητήματα Meltdown και Spectre σχετίζονται με κενά ασφαλείας που προέκυψαν στη λειτουργία ορισμένων επεξεργαστών, επιτρέποντας την πρόσβαση σε αρκετά ευαίσθητες πληροφορίες και επηρεάζουν σχεδόν όλες τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα, όχι μόνο της Apple, αλλά ολόκληρης της τεχνολογικής αγοράς στο σύνολό της. 

Η Apple με τις αναβαθμίσεις του προηγούμενου μήνα αντιμετώπισε το Meltdown, ενώ δεσμεύτηκε να διορθώσει και το Spectre στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, όπως και έγινε. Συγκεκριμένα, κατάφερε να παρακάμψει το κομμάτι του hardware και κινήθηκε κάνοντας διάφορες παρεμβάσεις στο λειτουργικό σύστημα και το web browser Safari. 

Μπορείς να εγκαταστήσεις τις νέες ενημερώσεις στις αγαπημένες σου συσκευές αφενός ακολουθώντας τη διαδρομή Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού ή μέσω του iTunes για τα υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone και iPad, αφετέρου μέσω της λειτουργίας Software Update στο Mac App Store για τους υποστηριζόμενους υπολογιστές Mac.