Με αφορμή την Ημέρα της Γης, η οποία εορτάζεται στις 22 Απριλίου με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, η Apple δημιούργησε μια σειρά από πρωτότυπα κόμικ, όπου στελέχη της αναφέρονται στην υιοθέτηση μιας πράσινης, φιλικής προς το περιβάλλον, πολιτικής στη λειτουργία των μονάδων της σε όλο τον κόσμο: Από τα εργοστάσια παραγωγής, μέχρι τα καταστήματα και το νεότευκτο Apple Park στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Εκεί, για παράδειγμα, η ειδική αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή των νέων εντυπωσιακών κτιριακών εγκαταστάσεων ευνοεί τον φυσικό εξαερισμό τους και μειώνει κατά 35% σε ετήσια βάση το ψυκτικό φορτίο. Επιπλέον, η οροφή του κεντρικού, στρογγυλού κτίσματος καλύπτεται με φωτοβολταϊκά πάνελ.


Άλλα και στις 14 γραμμές συναρμολόγησης συσκευών στην Κίνα η ειδική μελέτη, ως προς τη μείωση του όγκου των συσκευασιών και την επαναχρησιμοποίηση τους, είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή μηδενικών απορριμμάτων.


Παράλληλα, τα ηλιακά πάρκα που η Apple έχει αναπτύξει στη χώρα (ισχύος 40 Megawatt) παράγουν αρκετή ενέργεια για την ηλεκτροδότηση όλων των γραφείων και των καταστημάτων της στην Κίνα, χωρίς τα εγκατεστημένα πάνελ να περιορίζουν την έκταση των βοσκοτόπων. 


Ακόμα, περιβαλλοντολόγοι και χημικοί εξηγούν γιατί η Apple παράγει περίπου 100 λίτρα συνθετικού ιδρώτα τον χρόνο και πώς τα χρησιμοποιεί, ώστε τα προϊόντα της να είναι φιλικά προς τον χρήστη και το περιβάλλον.